Производство на електротелфери, електродвигатели, кранове и кранови компоненти

Продукция

Контакти

"Балканско ехо" ЕООД
5460 с. Кръвеник, Община Севлиево,
Област Габрово
Тел.: 067302 220
Факс: 067302 375
Моб.: 0885 000 555; 0888 22 33 44
E-mail: balkanskoeho@abv.bg
Начало » Произвеждаме
Произвеждаме

T – въжени електротелфери
Въжените електротелфери серия Т сa най-известните и най-продаваните електротелфери в света. Произведени са повече от 1 800 000 бройки, които са реализирани в над 40 страни. Основните им преимущества са: висока надежност, дълговечност, простота на обслужване. Тези преимущества в съчетание с богатия спектър от товароподемности, скорости на подем и на придвижване, конструктивни изпълнения, възможност за експлоатация в различни режими, правят електротелферите от тази серия предпочитани пред останалите изпълнения, независимо от 30 годишната им история.

МT – въжени електротелфери
Въжените електротелфери серия МТ са наследници на най-популярната в света серия въжени електротелфери Т.
Съхранявайки основните технически параметри, благодарение използването на нова конструкция тяло, съвременни стоманени въжета, куки и др., предоставяме на своите клиенти серия електротелфери с много по-големи възможности като товароподемност, скорост на подем и скорост на придвижване. Това разкрива нови възможности за по-ефективна експлоатация на нашите изделия.

ВТ – взривозащитени въжени електротелфери
Базирана на основните конструктивни решения на електротелфери серия Т и съхранявайки нейните технически показатели, серията взривозащитени електротелфери ВТ, е предназначена за работа в потенциално взривоопасна среда.
Електрооборудването, комплектоващо тези изделия, като: електродвигатели, табло с електроапаратура, пулт за управление, крайни изключватели и др. е изпълнено в така нареченото „взривонепроницаемо изпълнение”, с маркировка: (Ех) d IIB T5 и (Ех) d IIC T5.

ВМТ – взривозащитени въжени електротелфери
Въжените електротелфери серия BМТ са базирани на основните технически решения използвани в сериите ВТ и МТ. Основавайки се на по-високите технически параметри на серия МТ и доказаните в серия ВТ технически решения касаещи взривната защита, получаваме взривозащитен въжен електротелфер с много по-добри експлоатационни показатели, като товароподемност, скорост на подем и скорост на придвижване. Електрооборудването е идентично на серия ВТ, което обуславя и идентичността на взривозащитеното изпълнение и маркировка: (Ех) d IIB T5 и (Ех) d IIC T5.

Асинхронни електродвигатели
1. С вградени спирачки, за главен подем на въжени и верижни електротелфери и други ходови механизми - от 0.75 до 30 кW. Възможност за взривозащитено изпълнение.
2. С вградени спирачки, за ходови механизми на въжени и верижни електротелфери и други подемни механизми - от 0.12 - до 3 кW . Възможност за взривозащитено изпълнение.
3. Електродвигатели с общо предназначение, изпълнения IM B3, IM B5, IM B35, IM B14 и др., с и без вградена спирачка - от 0.55 до 37 кW.

Товароподемни кранове
1. Едногредови висящи мостови кранове - товароподемност от 1 до 16 т и отвор от 3 до 25 м.
2. Едногредови стоящи мостови кранове - товароподемност от 1 до 16 т и отвор от 4.5 до 25.5 м.
3. Двугредови стоящи мостови кранове - товароподемност от 5 до 100 т и отвор от 10.5 до 50 м.
4. Конзолни стоящи и настенни кранове - товароподемност от 1 до 10 т и размах на стрелата от 3 до 10 м.
Управление от пода и от кабина. Възможност за взривозащитено изпълнение.

Кранови компоненти
1. Редуктори и моторредукторни групи - предназначени за задвижване на ходовите механизми на мостови кранове и други товароподемни съоръжения. Разполагат с богата гама изходящи обороти и моменти. Задвижвани са от електродвигатели с вградени конусни спирачки. Възможност за взривозащитено изпълнение.
2. Челни греди за стоящи мостови кранове - диаметри на ходовите колела от 160 до 400 мм, натоварвания на ходово колело от 4000 до 19500 кг, скорости на придвижване от 8 до 32 м/мин. Възможност за взривозащитено изпълнение.
3. Кабелни колички - предназначени за носене на захранващи и оперативни кабели на мостови кранове. Изпълнения за движение по профил или изпънато стоманено въже. Възможност за взривозащитено изпълнение.