| BG EN RU DE CZ TR FA
ПОВДИГНЕТЕ ПРОЕКТИТЕ СИ С НАС !


Уважаеми клиенти, колеги и приятели,
Представяме Ви нашия сайт, който съдържа ценна и полезна информация за производствената дейност и висококачествената продукция на една от водещите фирми за подемно-транспортни системи в света.

Фирма „Балканско ехо” е уникална с трите си обособени самостоятелни завода, с обща производствена площ от над 20 000 m2, с повече от 600 металообработващи машини, с над 550 всеотдайни и висококвалифицирани специалисти, което я прави независима от външни подизпълнители и кооперирани доставки.

Фирмата проектира, конструира, произвежда и извършва монтаж и сервизна дейност на:
– въжени електротелфери от серията „Т” и „МТ”, с товароподемност до 50 t и височина на подема до 120 m, които се отличават с изключителна надеждност и дълговечност;
– верижни електротелфери, с товароподемност от 0,125 t до 2 t;
– мостови електрически едно и двугредови кранове с управление от кабина и от пода с товароподемност до 100 t;
– конзолни електрически кранове с товароподемност от 1 t до 10 t и дължина на стрелата 10 m;
– асинхронни конусни телферни едно- и двускоростни електродвигатели с вградена спирачка и термозащита от 0,12 kW до 30 kW;
– асинхронни еднофазни и трифазни цилиндрични електродвигатели от 0,55 kW до 37 kW;
– моторредуктори за задвижване на ходовите механизми на подемно-транспортни системи;
– ограничители на товароподемността за всички видове електротелфери, както и за кранови подемно-транспортни системи;
– цялата гама от резервни части за всички изделия.

Всички изделия на фирмата се произвеждат в общопромишлено, пожаробезопасно и във взривозащитено изпълнение, като могат да работят в различни климатични зони, в това число и в химически агресивна среда. Фирмената система за управление и контрол на качеството е сертифицирана по ISO 9001:2008 от TÜV Rheinland.

Продукцията на фирмата е сертифицирана в съответствие с изискванията на страните, в които се експлоатира. До края на 2020 г., „Балканско ехо” е произвела и реализирала над 75 000 електротелфера, в това число над 17 000 във взривозащитено изпълнение, над 2 000 крана и над 240 000 електродвигателя в общопромишлено и във взривозащитено изпълнение.

Продукцията на „Балканско ехо” ежедневно доказва своите високотехнологични качества, сигурност и надеждност в различни страни, като Русия, Казахстан, Беларус, Украйна, Чехия, Словакия, Турция, Иран и други, като единствено в света нашите изделия са с 36 месеца гаранция.